Fotbalové hřiště má díky městu nové zavlažovací zařízení

29.07.2010 00:00

Fotbalové hřiště v mladoboleslavské části Sahara má díky investici města zbrusu nové automatické zavlažovací zařízení za 340 tisíc korun. "Pro nás to znamená velké ulehčení práce a zkvalitnění trávníku. Předtím jsme tady museli všude tahat hasičské hadice a problémy byly s hadicemi, stříkačkami i s lidmi. Teď se to naprogramuje a je to rychlejší a lepší," řekl Jaroslav Svárovský, sekretář oddílu SK Akuma Mladá Boleslav, který zde má domovské zázemí. Hřiště na Sahaře je nyní první z mladoboleslavských hřišť s výjimkou městského stadionu, které má k dispozici automatickou závlahu.
Vybudování automatické závlahy s 24 tryskami po celé ploše hřiště se uskutečnilo v rámci investic města do příměstských částí, na které směřuje letos z rozpočtu přes 11 milionů korun. Město zde navíc loni nechalo vyvrtat hlubokou studnu za 238 tisíc korun a díky její dostatečné kapacitě nemá fotbalový klub problém s nedostatkem vody pro závlahu hřiště.

SK Akuma je v nejvyšší okresní soutěži a již dva roky se snaží postoupit do krajské soutěže. Oddíl má minižáky, dorostence, dospělé i starou gardu. Patří pod něj i volejbalový oddíl, který má hřiště nedaleko. V klubu je dnes podle sekretáře evidováno zhruba 200 členů.

Zdroj: www.mb-net.cz/?page=cz,12129.fotbalove-hriste-ma-diky-mestu-nove-zavlazovaci-zarizeni

Zpět